Kako pravilno gledati tv ?

Da li imate najbolje mesto za sedenje u kući? To nije uvek dobro ako u obzir uzmete udaljenost koja treba da postoji između mesta gde sedite i TV aparata.

pravilno gledanje

Svi smo mi različiti i imamo različite sklonosti, ali moramo da definišemo polaznu tačku za izračunavanje najbolje udaljenosti za gledanje televizije.

Standardi koji se primenuju u ovom sektoru kažu da veličinu TV ekrana treba pomnožiti sa 1,2 (minimalna udaljenost) i sa 1,9 (maksimalna udaljenost). Potom dobijeni rezultat treba da podelite sa 12 i dobijete odgovarajući broj stopa.

Na primer, pogodna udaljenost za gledanje televizije na ekranu veličine 65 inča je 198cm (minimalna udaljenost) i 314cm (maksimalna udaljenost). Naravno, idealna preporučena udaljenost je prosek minimalne i maksimalne vrednosti.

Nakon određivanja najbolje udaljenosti,tv nosača, pri pravljenju rasporeda kauča ili stolice za gledanje televizije treba u obzir i horizontalni ugao gledanja.
Naša preporuka je da ugao gledanja sa mesta na kom sedite bude 40° ili manje. Na taj način ćete u potpunosti uživati u filmovima, igrama i drugim medijima na najboljoj udaljenosti i pod najboljim uglom. Isto tako, u obzir treba da uzmete i vertikalni položaj svog TV aparata. Stručnjaci kažu da taj ugao ne bi trebalo da bude veći od 15°.

Pročitajte detalljnije kako gledati tv…

Share Button

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *