Kako da odaberete tv nosač za vas ?

odaberi-nosac

Tekst preuzet i možete videti detalje :

Kako odabrati TV nosač ?

Ako se pitate kako da izaberete pravi LCD/LED/TFT/PLASMA nosač, osnovno pitanje koje se postavlja je vezano za veličinu, odnosno dimenziju ekrana televizora koji ste kupili, ili pak planirate da kupite. Na poleđini televizora nalazi se pravilan raspored rupa (u skladu sa Vesa standardom), koje služe za njegovo fiksiranje za nosač. U zavisnosti od veličine ekrana, različiti su rasponi između rupa na poleđini TV-a. Pri odabiru nosača, u velikoj većini slučajeva, dovoljan je uglavnom samo podatak o dijagonali vašeg TV-a, ali može biti od koristi i podatak o rasporedu rupa na poleđini TV-a, kao i podaci o njegovoj težini.

 

1 – Veličina Ekrana

U zavisnosti od veličine dijagonale TV-a, prvi korak je da odredite nosač u odnosu na dijagonalu vašeg TV-a.

 

2 – Ugao Gledanja

Detalj na koji trebate da obratite pažnju, svakako je ugao gledanja vašeg televizora. Razmislite da li želite da Vam TV bude kao slika na zidu (fiksno postavljen), ili možda sa mogućnošću nagiba, rotacije ili da bude podesiv po visini.

 

3 – Kvalitet i Sigurnost

Vodite računa o tome da nisu svi nosači koji se prodaju na našem tržištu jednakog kvaliteta. Isto tako nemaj usvi nosači isti kvalitet tiplova i šrafova (ako ih uopšte i imaju), koji su jedan od ključnih elemenata sigurnog postavljanja vašeg televizora na zid.

 

4 – Tehnička Podrška

U slučaju da niste sigurni, ili nemožete da se opredelite, imate nejasnoće u vezi montaže ili samo hoćete da se posavetujete sa nama, nazovite nas ili pošaljite mail. Naša firma Audio Planeta Vam uvek stoji na raspolaganju.

 

5 – Vesa Standard

Proverite da li je nosač kompatibilan sa Vesa standardom na vašem televizoru (internacionalni standard za LCD/Plasma ekrane koji definiše raspored rupa na poleđini TV-a). Raspored rupa na poleđini televizora može biti različitih dimenzija: 50x50mm, 75x75mm, 100x100mm, 100x200mm, 200x200mm …. pa sve do 800x600mm

 

Tekst preuzet i možete videti detalje :

Kako odabrati TV nosač ?

Share Button

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *